category colour brushGezond/Nieuws

Snack gezond: eet popcorn!

Popcorn heeft ten onrechte een slechte reputatie. Er zitten meer antioxidanten in dan in groenten en fruit.

Schuimachtige structuur
De gerenommeerde Amerikaanse website medicalnewstoday.com meldt dat. Popcorn is gepofte maïs. Door de korrels te verwarmen ontstaat stoom in de maïskorrel. De stoom gaart het zetmeel in de maïskorrel en wanneer de druk in de korrel te hoog wordt, knapt de schil en krijgt het zetmeel de ruimte om uit te zetten. Zo ontstaat de schuimachtige structuur van de gepofte maïskorrel.

Ontstekingsremmend
Niet alleen bevat popcorn vezels die gezond zijn voor je spijsvertering in je darmen, maar dus ook polyfenolen. Deze antioxidanten zijn ontstekingsremmend en zorgen er voor dat vetachtige stoffen zich niet in je bloedvaten nestelen. Popcorn is de enige snack die honderd procent bestaat uit onbewerkt graan. Alle andere granen zijn bewerkt en verdund met andere ingrediënten.

Vet en calorieën
Alleen zoete popcorn, zout en vette toevoegingen die bioscopen wel eens gebruiken, maken er een ongezonde snack van vol vet en calorieën. Ook popcorn uit de magnetron bevat twee keer zoveel calorieën als popcorn die op natuurlijke wijze gepoft wordt.

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest