single coronakilo's

Singles hebben geen last van coronakilo’s

Grijp je iets meer naar de snoeppot nu je vaker thuis bent? En komt er een beetje de klad in in je dagelijkse wandeling? Grote kans dat je wat coronakilo’s kweekt. Toch hebben singles daar iets minder last van.

Datingapp The Inner Circle deed onderzoek onder haar leden over hoe belangrijk Nederlandse alleenstaanden een fit en gezond lichaam vinden van een potentiële liefde. Daarbij werd ook gevraagd naar het effect van corona op hun eigen fitheid.

Wat blijkt? Singles doen het goed qua coronakilo’s. Zo werd bij een eerder onderzoek van Happy Weight dat maar liefst 50 procent van de Nederlandse bevolking is aangekomen tijdens de coronacrisis. Maar slechts 27 procent van de singles zegt dat er kilo’s zijn bijgekomen. 24,4% van de vrouwelijke alleenstaanden is in deze gekke tijden aangekomen en 29 procent van de single mannen heeft daar last van.

Lees ook: ‘Coronakilo’s, hoe kom je er vanaf?

Fitter uit isolatie

Wat opvalt is dat een derde juist fitter uit de zelf isolatie tijd komt. Ruim 32 procent van de vrouwen en 30 procent van de mannen scoort beter qua fitheid dan voor de coronacrisis. En maak je niet te druk als je als alleenstaande iets zwaarder bent dan gemiddeld, want 72 procent van de singles vindt het geen probleem.

Druk van de maatschappij

Toch is de druk om af te vallen wel aanwezig. Zo blijkt uit een ander onderzoek van WW (eerder bekend als Weight Watchers) onder 1.000 Nederlanders, dat maar liefst 3 op de 10 Nederlanders druk uit de maatschappij ervaart om overtollige kilo’s kwijt te raken. 25 procent ervaart deze druk uit directe omgeving zoals vrienden, familie en collega’s. 18 procent voelt druk vanuit de partner en eveneens 18 procent vanuit de media. Vooral vrouwen (32%) ervaren die druk ten opzichte van 24 procent van de mannen.

Wil je echt wat (corona)kilo’s kwijt? Doe mee met de gratis Workout Challenge!

Bronnen: The Inner Circle en WW

Gerelateerde artikelen