Goede voornemens het hele jaar door De tijd dat afvallen en lijnen alleen bleef bij een goed voornemen voor januari is voorbij. Maar liefst zestig procent van de mensen slankt het hele jaar door af. Zo blijkt uit een enquête Valtaf.nl en Gezondheidsnet.n.
Meeloopdag Santé-redactie Onlangs liep de twintigjarige Michelle Engelen, student, vrijwilliger en chronisch zieke wajonger, een dag mee op de redactie van Santé.
Vrouwen weten te weinig over de pil Vrouwen weten wat ze belangrijk vinden in een pil. Maar 70 procent is niet op de hoogte van wat er mogelijk is om een goede keuze te maken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Firm United Healthcare onder 500 vrouwen tussen de 20 en 45 jaar.
Informatie biologisch voedsel moet beter Consumenten moeten weten dat er risico's kleven aan het eten van biologische producten. Dit schrijven onderzoekers van Wageningen UR (University and Research Centre) in een artikel in het decembernummer van Journal of Food Protection.
Extra kilo’s door de feestdagen 75 procent van de afslankende Nederlanders is bang dat ze aankomen tijdens de feestdagen. Dit blijkt uit een enquête van valtaf.nl.
Culitip: verse granaatappels Nog geen inspiratie voor het kerstdiner? POM Wonderful, bekend van het 100 procent puur granaatappelsap, brengt vanaf december ook de verse Californische granaatappels naar Nederland.
Gezond eten lastig voor Nederlander Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking vindt het moeilijk om een gezond voedingspatroon te handhaven. Tijdens de boodschappen kiezen ze sneller voor lekker dan voor gezond. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Stichting Ik Kies Bewust.
Q-koorts update De ‘vlekkenkaart’ Q-koorts is uitgelekt. Op deze kaart is te zien waar de Q-koorts zich momenteel concentreert.
Duurzaam koken met sterrenkoks Inspiratie opdoen voor (h)eerlijke kerstgerechten? Op FairFlavours.org zijn laten zestien sterrenkoks zien hoe je met duurzame ingrediënten een voortreffelijk maal op tafel zet.
Volkorenbrood gaat diabetes tegen Wie regelmatig volkorenproducten eet, loopt minder kans op diabetes type 2, doordat het de aanmaak van insuline stimuleert. Zo blijkt uit onderzoek van voedingsdeskundige Marion Priebe.
Twijfels over nut ijzertoevoeging Expert twijfelt over het nut van ijzertoevoeging aan bijvoorbeeld ontbijtgranen.