Bibian Mentel

Overleden Bibian blijft stuwende kracht achter haar stichting Mentelity Foundation

Afgelopen maandagmiddag is drievoudig paralympisch kampioene en boegbeeld voor velen Bibian Mentel overleden aan de gevolgen van botkanker. Maar haar geest blijft de stuwende kracht achter haar stichting Mentelity Foundation.

Humberto Tan benadrukte het nog afgelopen maandagavond in de talkshow Beau: ‘Steun de stichting van Bibian.’ Als presentator heeft hij toegezegd tijdens zijn laatste interview met de legendarische sportvrouw dat hij de komende jaren de stichting zal blijven steunen met evenementen en presentaties.

Inspireren en stimuleren

De Mentelity Foundation wil kinderen en jongvolwassenen met een fysieke en mentale uitdaging inspireren en stimuleren. Zo willen ze dat kinderen en jongeren de beste versie van zichzelf kunnen worden. Daarom motiveert de foundation hen om in beweging te komen en hun dromen na te jagen. Hoe groot de eerste stap ook is. De stichting organiseert verschillende evenementen en programma’s om dat voor elkaar te krijgen.

Mentaliteit Bibian

De mentaliteit van Bibian is het fundament waarop de stichting is gebouwd. Toen zij stopte met topsport richtte ze zich volledig op de stichting. Voor haar waren de verhalen en dromen achter de mensen die met de stichting konden worden bereikt ieder keer weer een inspiratie.

Hopelijk besefte ze dat zíj juist een enorme inspiratiebron was voor anderen…

Wil je de stichting steunen en de droom van Bibian laten voortleven? Kijk voor meer informatie op Mentelityfoundation.org.

Beeld: ANP

Gerelateerde artikelen