badge

Opmerkelijk: personeel Japanse winkel krijgt badge tijdens menstruatie

Vrouwelijke werknemers in een winkel in de stad Japanse stad Osaka krijgen een badge tijdens hun menstruatie. Deze actie is in het leven geroepen om het taboe rondom het onderwerp te verminderen. Toch kan het rekenen op veel kritiek.

 

Op de badge staat cartoonfiguur Serie-chan die in Japan als symbool staat voor menstruatie. In de winkel waar het vrouwelijke personeel de badge mogen dragen, worden voornamelijk menstruatieproducten verkocht.

Lees ook: “Hoe betrouwbaar en duurzaam is een menstruatiecup?”

De taboe doorbreken

De winkel benadrukte bij het presenteren van de plannen dat het personeel niet verplicht is om de badge te dragen. Winkelmanager Takahiro Imazu: “In Japan heerst de neiging om vrouwelijke seksualiteit en menstruatie in de taboesfeer te plaatsen. De waarden van jongeren zijn op dit gebied aan het veranderen, maar niet alle klanten zullen hier blij mee zijn.”

Seksuele intimidatie

Het is inmiddels duidelijk dat niet iedereen de actie kan waarderen. Na veel klachten overweegt de winkel om de menstruatiebadge weer terug te trekken. Volgens critici zouden de badges seksuele intimidatie op de werkvloer juist stimuleren. En dat probleem krijgt in Japan steeds meer aandacht.

Ook al was de actie juist bedoeld om sympathie tussen vrouwelijke werknemers en klanten te creëren, overwegen de eigenaren van de winkel hun plannen.

Bron: rtlnieuws.nl, beeld: WWD Japan 

 

Gerelateerde artikelen