Sperma corona

O jee: corona is niet goed voor sperma

Heb je als man net corona gehad? Dan is het beter om de kinderwens even on hold te zetten, want corona is niet goed voor sperma…

Volgens de Belgische professor Gilbert Donders is het zaad van mannen die met corona besmet zijn geraakt behoorlijk beschadigd. Er is niet alleen minder zaad aanwezig ook is het minder beweeglijk en kan het zelfs vervormd zijn!

Lees ook:12 mogelijke redenen waarom je niet zwanger kan worden

Tijdelijk

Gelukkig is het niet iets wat blijvend is. Het is maar tijdelijk. Wel adviseert hij stellen om even te wachten met zwanger raken. Na vier tot zes maanden beginnen de spermacellen te herstellen.

Opvallende resultaten

Zijn onderzoek is weliswaar kleinschalig, maar Donders vindt de bevindingen “spectaculair”. Er werden slechts 26 mannen onderzocht, maar de resultaten waren zo opvallend dat het geen toeval kan zijn. Bij een meerderheid van de spermastalen werd er een dramatische terugval van de zaadcellen gezien. Ook was de bewegelijkheid minder en de vorm anders. Ook was er sprake van een DNA-schade.

Geduld

Het klinkt vrij heftig, maar gelukkig is het maar tijdelijk en moet alles weer goed komen. Er is alleen een aantal maanden geduld voor nodig.

Bron: Welingelichtekringen.nl, Nieuwsblad.be

Gerelateerde artikelen