Womanrelax 2100x1440

Lui zijn is goed voor je

Luiheid is één van de zeven zonden. We weten inmiddels beter: lui zijn (met mate) is zelfs gezond. Op tijd rust nemen, jezelf toestaan om lui te zijn en echt niets doen is essentieel.

Goed voor je humeur

Lui zijn is goed voor je humeur en na even niksen kun je er weer fris tegenaan. Uit onderzoek is gebleken dat wondjes tijdens de vakantie tot wel veertig procent sneller genezen dan tijdens je werkweek. Nog een reden om even tien tandjes terug te nemen en alles uit je handen te laten vallen.

Briljante ingevingen

Verveel je je snel tijdens het niksen? Niet erg. Wanneer je je verveelt staat je geest open voor allerlei impulsen en kunnen de beste ideeën naar boven komen. Als je even niets om handen hebt, kunnen je gedachten namelijk de vrije loop nemen. Of het nu een verveelmoment of rustmoment is: even helemaal niets doen, kan leiden tot de creatiefste invallen.

Genoeg slapen is belangrijk

We weten inmiddels uit onderzoek dat te weinig slaap bij kan dragen aan overgewicht. Een goed excuus om ’s middags een dutje te doen als je daar tijd voor hebt. Onderzoekers in New York ontdekten dat vrijwilligers beter presteerden bij cognitieve testen die direct na het middagdutje volgden.

Bron: Santé archief

Tip van de redactie

Life of Bay® Aroma Diffuser
Aroma Diffuser Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen