Goedele Liekens

Huidkanker met uitzaaiingen geconstateerd bij Goedele Liekens

Bij de Belgische seksuologe en tv-persoonlijkheid Goedele Liekens is huidkanker ontdekt. “De kankercellen hadden zich een weg in mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren.”

Via Facebook maakte ze het verdrietige nieuws bekend: “Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker. Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Uitzaaiingen

“Helaas te laat: de kankercellen hadden zich een weg in mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren. Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ‘Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Lees ook: De meest voorkomende vorm van kanker: huidkanker

Behandeling

De Vlaamse is inmiddels onder behandeling en zegt dat goede dagen en slechte dagen afwisselen. “Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken.”

Omdat ze steeds vaker last heeft van slechte dagen, gaat ze haar werkzaamheden voorlopig op een laag pitje zetten.

Gerelateerde artikelen