Het Facebookdieet

Het is alweer een paar jaar geleden dat in Engeland het Facebookdieet populair werd. Het wat?! Bij het Facebookdieet is het de bedoeling dat je net voor je aan het dieet begint een foto van jezelf in je ondergoed op Facebook plaatst, als een geheugensteuntje voor jezelf en om je vrienden in te lichten dat je op dieet bent.

Het is misschien een goede manier om je Facebookverslaving om te zetten in iets positiefs. Al loop je het risico online commentaar te krijgen op je figuur. Volgens de bedenkers van het dieet gebeurt dat juist niet. Mensen steunen en complimenteren elkaar juist op hun Facebookpagina. Daarnaast geeft zo’n voor-foto mensen een steuntje in de rug en werkt het enorm motiverend om er dit keer echt iets aan te doen.

O ja, er hoort ook gewoon een gezond eetplan bij het dieet, maar de foto’s… dát is toch wel echt waar dit dieet om draait. Vergeet niet om je bericht op ‘alleen vrienden’ te zetten want je wil niet dat iedereen die foto kan delen, toch? Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je foto alleen te delen met een klein groepje vrienden.

Zou jij mee durven doen aan het dieet?


Beeld: Getty Images

Boekentip

Schermafbeelding 2021 10 20 Om 14.23.10
bestel het boek hier
Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen