Coronavaccinvergelijker

Handig: coronavaccins vergelijken

Al die vaccins die tegen corona worden ontwikkeld… Je leest er veel over, maar hoe handig zou het zijn als je ze in een oogopslag met elkaar kunt vergelijken?

Op Coronavaccinvergelijker.nl kun je de vaccins vergelijken die in Nederland zijn goedgekeurd. De verschillen zijn overzichtelijk in een oogopslag te zien. Als er wijzigingen zijn of als er nieuw vaccin beschikbaar komt dan wordt de site bijgewerkt.

Lees ook:Zo kun je zien wanneer jij kan worden gevaccineerd

Oprichters

De onafhankelijke site is een initiatief van Bert Stelder (huisarts), Mia Hendriks (praktijkmanager / verpleegkundige), Monique Hinfelaar (psycholoog / zorgmanager) en Marc Hinfelaar (communicatieadviseur). Zij kennen de zorg, de farmaceutische industrie en gezondheidsvoorlichting van binnenuit. Ze hebben deze website geheel op eigen initiatief ontwikkeld, zonder enige betrokkenheid of bemoeienis van welke betrokken partij dan ook.

‘Handig voor iedereen’

“Voor ons werk in de zorg zijn we eind 2020 begonnen neutrale informatie te verzamelen over de verschillende vaccins. Het viel op dat er veel te vinden is, maar niet overzichtelijk. Vergelijkbare gegevens over effectiviteit en veiligheid stonden niet in één handig overzicht bij elkaar, dus toen we dat toch voor onszelf gedaan hadden in een paar tabellen, dachten we dat het ook wel voor anderen nuttig zou kunnen zijn, vandaar de website. Pas als een vaccin officieel is toegelaten in Nederland, zetten we hem erbij. Zonder waardeoordeel of advies, gewoon de onafhankelijke, objectieve informatie op basis van de primaire bronnen zoals EMA en CBG.”

Gerelateerde artikelen