Ouders

Fysieke en mentale problemen voor ouders: ‘Ze zitten tegen een burn-out aan’

Ouders hebben krijgen steeds meer last van gezondheidsproblemen. Daarom luiden maar liefst zeven grote ouderorganisaties de noodklok.

Ze waarschuwen de Tweede Kamer voor de gevolgen van de aanhoudende schoolsluiting voor werkende ouders. De ouderorganisaties zijn verbolgen over het feit dat coronaverlof voor ouders door het kabinet is afgeschoten, meldt De Telegraaf. Zij vinden dat er opnieuw overleg moet plaatsvinden. De hoop is gevestigd op een debat hierover in de Tweede Kamer op maandag 25 januari.

Lees ook:Voorkom werkstress met dit praktische mindfulness-stappenplan

Coronaverlof maakt verschil

Volgens Marjet Winsemius, directeur van Voor Werkende Ouders kan het coronaverlof voor ouders echt verschil maken. “De gevolgen voor ouders en kinderen zijn te groot. Ouders hebben mentaal en fysiek gezondheidsproblemen en zitten tegen een burn-out aan.” Ze vindt dat deze groep in de kou wordt gezet. “Ze tellen niet mee.”

Problemen voor ouders

Ouders stuiten tegen verschillende problemen. Zo worden er meldingen gemaakt van ouders die verplicht naar hun werk moeten van hun werkgever en dan geen opvang voor hun kinderen hebben. Ook ouders met een cruciaal beroep krijgen soms te horen dat er geen plek is voor de noodopvang. Een van de eisen is dat de noodopvang wordt uitgebreid zodat er plek is voor kinderen met ouders die niet thuis kunnen werken.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerde artikelen