Famke Louise

Famke Louise en Diederik Gommers lanceren socialmediacampagne

Famke Louise heeft wat van Diederik Gommers geleerd over corona en Diederik heeft wat van Famke geleerd over hoe je jongeren kunt beïnvloeden. Nu starten ze samen een socialmediacampagne om jongeren te bereiken als het om de strijd tegen het coronavirus gaat.

Na het optreden van rapper en influencer Famke in het programma Jinek, waarin ze uitlegde waarom ze aan #ikdoenietmeermee deed, en de manier waarop voorzitter van Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, daarop Gommers inspeelde, heeft voor een nieuwe samenwerking gezorgd. Want wat duidelijk werd, was dat de jongeren niet op de goede manier werden bereikt als het gaat om de strijd tegen het coronavirus.

Lees ook:Veel kritiek op BN’ers die zich verzetten tegen coronamaatregelen overheid

Instagram

Gommers nodigde Famke uit om te kijken of ze een oplossing konden vinden en zo geschiedde. De ontmoeting zorgde ervoor dat de twee de handen in elkaar hebben geslagen én dat Gommers een eigen Instagram-account opende waar hij nu ruim 200.000 volgers heeft.

Socialmediacampagne

Maar wat nog belangrijker is: beiden gaan een socialmediacampagne opstarten waarbij jongeren de kans krijgen kritische vragen te stellen aan deskundigen over het coronavirus en de maatregelen die er zijn genomen. Onderdeel van de campagne is ook een mondkapjeslijn. In Jinek gaan de twee meer uitleg geven over hun samenwerking. Dus kijken maandagavond Jinek om 21:38 uur op RTL4.

Bron: NRC.nl, beeld: ANP

Gerelateerde artikelen