e-sigaret

E-sigaret schadelijker dan gedacht

Nederlandse longartsen waarschuwden er al eerder voor: de e-sigaret is schadelijker dan we denken. En dat blijkt nu ook uit onderzoek van het Trimbos-instituut.

Het onderzoek naar de e-sigaret werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid gedaan. Hiervoor werden verschillende wetenschappelijke onderzoeken naast elkaar gelegd.

Lees ook:Einde e-sigaret in zicht

Schadelijke stoffen in damp e-sigaret

Volgens het instituut komen er in de damp van de e-sigaret veel schadelijke stoffen vrij. Zo zitten er nicotine, propyleenglycol en sporen in van giftige en carcinogene stoffen die van nadelige invloed zijn op de gezondheid.

Gebruik ontmoedigen

Hoe groot de schade is voor de gezondheid kan het kennisinstituut nog niet zeggen. Het duurt vaak tientallen jaren voordat te zien is of er longziekten, hart- en vaatziekten en kanker zich hebben ontwikkeld. Uit voorzorg vindt het Trimbos het beter om het gebruik van een e-sigaret niet te stimuleren.

Staatssecretaris Blokhuis heeft de Tweede Kamer al in een brief laten weten dat hij maatregelen heeft genomen om het gebruik van de e-sigaret tegen te gaan. Hij gaat kijken of er meer moet gebeuren om het gebruik te ontmoedigen.

Bron: Lindanieuws.nl