koude douchechallenge

Doe mee aan de koude douchechallenge!

Voel jij je een beetje futloos nu de dagen door het coronavirus hetzelfde lijken? Doe dan mee met de koude douchechallenge om meer energie te krijgen!

We mogen vanaf 11 mei iets meer, maar qua uitstapjes, gezellig met familie en vrienden iets ondernemen of met zijn allen een wedstrijdje sporten, is het nog even afwachten. De dagen lijken dus veel op elkaar en daar krijg je weinig energie van. Je humeur vaart er ook niet bij en soms merk je dat je snel bent afgeleid en moeite hebt om je te focussen.

Daarom bedachten Mariette Boon, arts en wetenschapper, en Annoesjka de Graaf, voeding- en leefstijlcoach, de Vette Koele Douchechallenge van 11 t/m 17 mei.

Lees ook:9 redenen waarom je echt koud zou moeten douchen

Doel

Het doel van deze challenge is om mensen in deze hectische tijd van lockdown en stress zich fitter, positiever en energieker te laten voelen. En de wind mee te geven om het afvallen te vergemakkelijken.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen (o.a. door de eigen studies van Mariette in het LUMC) dat kou ons lichaamseigen bruin vet (onze interne kachel) harder laat werken, zodat onze vetverbranding omhoog schiet. Verder zorgt kou ervoor dat je alerter bent, je vrolijker voelt (het zorgt voor meer aanmaak van ‘gelukshormonen’) én het geeft je immuunsysteem een boost. Precies wat we nodig hebben in deze tijd!

Instagram

Via het Instagram-account @kou_als_medicijn begeleiden ze mensen om in 7 dagen het koud afdouchen op te bouwen, van 20 seconden tot 90 seconden op het eind. Via het account komen dagelijks motiverende teksten, weetjes en feiten over de gezondheidsvoordelen van kou.

Eigen risico

Deelname aan de Vet Koele Douchechallenge geschiedt geheel op eigen risico. Als je twijfelt of lichamelijke klachten hebt, overleg altijd eerst met jouw huisarts!