gezondheidsvragen

De top 3 meest gegooglede gezondheidsvragen in 2019

Je hebt een blessure of je voelt iets wat je nog eerder hebt gevoeld? Wat is dat toch? Dit is de top 3 van de meeste gegooglede gezondheidsvragen in 2019.

 

1. Hoe krijg ik mijn bloeddruk omlaag?

Stress op het werk, thuis, in de relatie het eten van bepaalde voedingsmiddelen of genen. Het zijn allemaal oorzaken van een verhoogde bloeddruk. Maar hoe kun je dat weer laten dalen zonder dat je allerlei medicijnen moet innemen?

Je kunt bijvoorbeeld Veel bessen eten of knoflook, na een paar maanden kan je het effect zien als je last hebt van een milde bloeddrukverhoging. Ook mindfulness kan veel doen tegen een verhoogde bloeddruk. Heb jij je al aangemeld voor de online mindfulness-workshop? Santé-lezeressen krijgen in december maar liefst 50 procent korting! Dus schrijf je snel in.

2. Wat is het keto-dieet?

In het februari-nummer van Santé kon je er al meer over lezen.  Het Keto-dieet is niet helemaal nieuw. Het werd al in 1920 bedacht om epileptische aanvallen tegen te gaan. Het is een van de weinige diëten waarbij je gewoon lekker kunt blijven eten. Zo bestaat je dieet uit twintig procent koolhydraten en eiwitten en tachtig procent uit vetten. Zo kun je dus losgaan op biefstuk of eieren met spek, maar het is de kunst om gezonde (onverzadigde) vetten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan avocado, olijfolie, noten en vette vis. Aangezien je lichaam de energie niet meer uit koolhydraten haalt, ga je automatisch vet verbranden. Ofwel: je lichaam komt ‘in ketose’.

Hoe lang duurt griep?

Tja, dat is lastig te zeggen. Dat kan van persoon tot persoon verschillen. Maar van een ‘gewone’ griep kun je zo’n vijf tot zeven dagen last hebben. Hier zijn nog wat weetjes en tips over griep:

Bronnen: Santé februari, Mindbodygreen

Gerelateerde artikelen