Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens neemt een Wim Hof-ijsbad en dít gebeurde er

De eerste aflevering van een nieuw seizoen van de talkshow van Beau van Erven Dorens kreeg een ijskoud eind. De presentator probeerde een ijsbad uit naar de methode van de bekende Iceman, Wim Hof.

Onder begeleiding van Wim Hof dompelde Beau zich maar liefst drie en een halve minuut in een ijskoud bad. Om zich voor te bereiden voor het ijskoude bad, moest hij eerst wat ademhalingsoefeningen doen en daarna ging hij naar buiten waar het bad op hem stond te wachten.

Toen hij zich in het bad liet zakken, had hij het even zwaar, maar onder aanmoediging van Wim Hof lukt het de presentator om het zelfs iets langer vol te houden dan drie en een halve minuut.

>> Bekijk het fragment

Wat doet de Wim Hof-methode

De Wim Hof-methode is wereldberoemd. Volgens Hof, die ook bekend staat als The Iceman kan de combinatie kou, ademhaling en focus je lichaam sterker maken. Zo komen er ook bij extreme kou happy hormones vrij, die zorgen voor een blij en vrolijk gevoel.

“De methode gaat over mindset, ademtraining en koude training”, zegt Bart Eigenhuis, gezondheidsmotivator en zogeheten koudetrainer bij Bridge2Cross in het november-nummer van Santé. “Qua mindset draait het erom dat je de concentratie, het vertrouwen en de overtuiging hebt om naar een doel toe te werken en te zeggen: ik ga dit doen.

Ademtraining gaat over heel krachtig in- en uitademen, dertig of veertig keer, gevold door een paar minuten waarin je stopt met ademhalen, zodat de ontspanning kan komen.

Koude training kan bijvoorbeeld betekenen dat je in een ijsbad gaat zitten, maar je kunt ook onder een koude douche gaan staan of een paar minuten in je blote bast in de tuin.”

In het november-nummer van Santé kun je een uitgebreid artikel lezen over de Wim Hof-methode.

Ademhaling

Bekijk deze video van Wim Hof waarin hij meer uitlegt over de beste ademtechniek:

Bron: RTLnieuws.nl, Beeld: ANP

Gerelateerde artikelen