Placeholder

Weet wat je eet en je hoeft nooit meer op dieet

In één van Marije’s blogs heb je al kunnen lezen hoe belangrijk het is om etiketten te lezen. Marije: ‘Ik wil het er nog een keer over hebben, want meiden van Nederland…..Leer dit simpele kunstje en je lichaam verandert sneller dan je ooit hebt kunnen dromen. ECHT!’

Stappenplan etiketten lezen:

Pak er een willekeurig verpakt product bij. Het liefst je favoriete product.

Stap 1: Zet een dikke kruis door de tabel. Vergeet de calorieën en al het andere wat lastig te begrijpen is en ga naar de ingrediëntenlijst.

Stap 2: Start de zoektocht naar suiker(s). Staat er (riet)suiker, glucose-fructosesiroop/stroop, high fructose, corn syrup op? Dan weet je dat dit product je dik maakt.

Stap 3: Kijk verder of er E-nummers op staan. Hoe meer erop staat, des te ongezonder het product voor je is. Staat de E100 en de E300 (lijn) erop? Dat is niet erg, want dit zijn natuurlijke hulpstoffen waaronder vitamine C en kurkuma.

Stap 4: Ga shoppen en start de zoektocht. Let op; we hebben bv. zalm van eigen merk zonder suiker en de duurdere met suiker. Dit geldt ook voor brood en beleg. Duur hoeft niet altijd beter te zijn. Vaak liggen de producten naast elkaar in het schap.

Onthoud: het niet-lezen (of begrijpen) van de ingrediëntenlijst is dé reden waarom afvallen traag of zelfs helemaal niet gaat. Maar ook de oorzaak van veel gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, slechte concentratie en een downgevoel

Weet wat je eet en je hoeft nooit meer op dieet!

Bekijk het instructiefilmpje over etiketten lezen.

Meer informatie? Op zoek naar lekkere recepten? Gaan naar www.fitnessbijbel.com.


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>