Placeholder

400 calorieën per dag extra mag

We zijn al jaren bekend met het gemiddeld aantal calorieën dat vrouwen en mannen per dag tot zich mogen nemen: respectievelijk 2000 en 2500. Maar dat aantal blijkt nu te weinig te zijn.

Brits onderzoek heeft aangetoond dat mensen (mannen én vrouwen dus) 400 calorieën per dag extra kunnen nemen zonder daarvan aan te komen. Dit is bijna zestien procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën en staat gelijk aan een cheeseburger.

Juich niet te vroeg, want het comité waarschuwt wel dat de nieuwe calorierichtlijn alleen geldt voor mensen die voldoende bewegen. Als je lange tijd iedere dag 400 calorieën meer eet dan dat je aan energie verbruikt, heeft dit natuurlijk wel degelijk een nadelige invloed op je gewicht. Om een kilo aan te komen, moet je 7000 calorieën meer eten dan je verbruikt.

De nieuwe caloriegrens is nog niet officieel gemaakt. De komende veertien dagen worden er verdere onderzoeken gedaan naar deze nieuwe grens. Gezondheidsexperts denken dat het wel meer dan veertien dagen zal duren voordat er officiële nieuwe calorierichtlijnen zijn, omdat de boodschap voor nogal wat opschudding zou kunnen zorgen, met name bij mensen die kampen met overgewicht.