Placeholder

Hart- en vaatziekten bij vrouwen

Wist je dat hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen is? Zelfs één op de drie vrouwen overlijdt hieraan. Tijd voor meer onderzoek en aandacht omtrent deze ziekte.

Slechts 34 procent van de Nederlanders tussen 40 en 75 jaar weet dat de meeste vrouwen door hart- en vaatziekten overlijden. Meer dan de helft denkt nu nog dat kanker doodsoorzaak nummer één is onder vrouwen. Dit blijkt uit het onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de Hartstichting.

Opmerkelijk: een groot deel van de vrouwen (59 procent) denkt wel dat hart- en vaatziekten het belangrijkste gezondheidsprobleem bij mannen is. Ondanks dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één is bij vrouwen, is wetenschappelijk onderzoek tot nu toe vooral gericht op mannen. De resultaten hiervan kunnen helaas niet zomaar toegepast worden op vrouwen.

Aandacht
Om hart- en vaatziekten bij vrouwen onder de aandacht te brengen, start de Hartstichting op 12 september een zogenaamde vrouwencampagne. Hierbij hoopt de Hartstichting ook meteen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor meer onderzoek naar hart- en vaatproblemen onder vrouwen.

Geheim
In het kader van de actie op 12 september roept de stichting bekende en onbekende vrouwen op hun ‘geheim’ te onthullen. Vrienden en kennissen kunnen in ruil voor een donatie dan achter deze geheimen komen. Zo wil de Hartstichting op een ludieke manier geld inzamelen voor onderzoek en hiermee de geheimen van hart- en vaatziekten ontrafelen. De Hartstichting lanceert bovendien woensdag 21 september de Dress Red Day. Door rood te dragen laat je zien dat het onderwerp je raakt.

Meer informatie: www.wehebbenjehartnodig.nl.

Lees ook: Prinses Máxima opent Oranje Huis >