Placeholder

Waarom mei de beste maand is om met een dieet te beginnen

Misschien was afvallen of gezonder leven een van je goede voornemens. Niet gelukt? Geef het deze maand nog een tweede kans.

In mei gaat gezonder leven namelijk makkelijker dan in andere maanden. Tenminste, als we Dr. Oz mogen geloven. In zijn tv-programma gaf hij een aantal redenen waarom we deze maand weer moeten beginnen met een gezonde(re) levensstijl.

1. Het is makkelijker

61 procent van de vrouwen is van plan in mei een beetje op haar gewicht te gaan letten, blijkt uit een onderzoek van Dr. Oz. Volgens 57 procent zou dat makkelijker zijn met de zomer in aantocht.

2. Je hebt minder honger

Het gaat niet voor iedereen op, maar veel mensen hebben minder trek zodra de temperaturen stijgen. Frisse tussendoortjes zoals fruit en komkommer lijken daarnaast aantrekkelijker met mooi weer, waardoor gezond eten net iets makkelijker gaat. Laat het mooie weer maar komen.

3. ‘Meer tijd’ om te bewegen en sporten

Nu het weer lang licht is buiten, wordt de drempel om buiten te sporten lager. Zelfs al sport je binnen: nu het langer licht is, lijkt het makkelijker om ’s avonds nog de deur uit te gaan om te gaan sporten.

Bron: HLN.be, beeld: Getty Images