Placeholder

Deze items maak je waarschijnlijk niet vaak genoeg schoon

Al ben je nog zo netjes. Er zijn van die vergeten items die bijna iedereen wel eens vergeet schoon te maken.

1. Tassen
In je sporttas draag je waarschijnlijk regelmatig gedragen schoenen, sportkleding en gebruikte handdoeken mee. Zelfs als je deze er thuis netjes uithaalt, kan je tas wel een was- of reinigingsbeurt gebruiken. Zelfs je handtas wordt met de tijd steeds viezer. Tijd om hem eens leeg te gooien en af te nemen.

2. Make-upkwasten
We weten dat we onze kwasten in het ideale geval om de week zouden moeten wassen. De praktijk is anders. Door make-upresten en dode huidcellen worden make-upkwasten al snel een broeiplaats voor bacteriën. Tijd om je kwasten te reinigen, dat kan met een speciale reiniger, maar ook een milde (baby)shampoo does the trick. Bekijk het stappenplan voor kwasten schoonmaken.

3. Beddengoed
Je beddengoed zou je minstens één keer per week moeten wassen. Is het er vorige week bij ingeschoten? Dan wordt het hoog tijd om een extra was te draaien. Je kussensloop zou je het best nog vaker kunnen vervangen. Zeker als je een gevoelige huid hebt of last hebt van acne of andere huidproblemen.

4. Mobiele telefoon
Waarschijnlijk wijkt je telefoon niet van je zij en waarschijnlijk raak je hem vaak aan per dag. Op een gemiddeld telefoonscherm zitten 17.000 soorten bacteriën. De meeste xzijn gelukkig onschadelijk. Lees hier hoe je je telefoon het best schoon kunt houden. Het belangrijkste advies heeft trouwens niets met je telefoon te maken, maar des te meer met jezelf: was je handen regelmatig.

5. Waterflesje
Een herbruikbare waterfles op je bureau is een makkelijke manier om op een dag genoeg te drinken. Je verwacht misschien dat dat flesje lang schoon blijft, je stopt er alleen maar schoon water in. Toch verspreid je met iedere slok die je neemt zelf bacteriën in het flesje en daarom is het een goed idee om je flesje regelmatig schoon te maken.

6. Yogamat
Yogamatten bevatten veel bacteriën. Meestal niet iets waar je ziek van wordt. Toch kun je het best een handdoek over de mat leggen. Of gebruik je eigen yogamat en maak hem regelmatig schoon.
https://www.sante.nl/sport/lijstjes-en-tips/4168/hoe-maak-je-je-yogamat-schoon

OEPS: nog 15 plekken die we regelmatig vergeten schoon te maken.

Bron: Prevention | Beeld: Shutterstock