Placeholder

7x appelazijn

Heb je appelazijn in je keukenkastje staan? Een goede toevoeging, het is niet alleen een fijne smaakmaker het is ook nog eens gezond en een slimme beautytool.

1. Tegen huidschimmel
Als je last hebt van schimmel kan appelazijn hulp bieden. Het middel is rijk aan natuurlijke enzymen die kunnen helpen je lichaam te ontdoen van schimmel. Appelazijn is ook een handig middeltje om kalknagels te bestrijden.

2. Voor een energiekick
Appelazijn vermindert vermoeidheid, omdat het appelzuur een kleine hoeveelheid koolhydraten bevat die je een shot energie geven.

3. Tegen je snack-attack
Onderzoek toont aan dat het drinken van water met appelazijn kan zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder zin behoefte aan suiker. Bovendien leidt de zure smaak op je tong je brein af van de zoetigheid waar je naar hunkert.

4. Het geeft salades smaak
Gebruik een beetje appelazijn in de dressing.

5. Frisse smaaktouch in de soep
Een druppeltje appelazijn in de soep zal het een verrassend frisse smaak meegeven.

6. Als schoonmaakmiddel
Appelazijn helpt bij het kalkvrij maken van je badkamer en keuken.

7. Fruitvliegjesval
Lok fruitvliegjes door een klein schaaltje met appelazijn neer te zetten. Zorg dat de opening smal is, zodat de fruitvliegjes niet uit de val kunnen ontsnappen. Meer tips tegen fruitvliegjes.

Let op: verdun appelazijn altijd
Neem appelazijn nooit puur in. Het heeft een te hoge zuurgraad voor je maag en slokdarm. Verdun het daarom altijd met water.

In het novembernummer van Santé (vanaf 18 oktober in de winkel) vind je nog 9 handige toepassingen van appelazijn.

Beeld: Shutterstock