Wanneer slik je de pil als je op reis gaat naar een land met tijdsverschil?

Wanneer slik je de pil als je op reis gaat naar een land met tijdsverschil?

Als je een verre reis maakt, heb je waarschijnlijk te maken met een tijdverschil. Kun je de pil dan op vakantie gewoon blijven slikken op het tijdstip dat je gewend bent?

Minder dan 3 uur tijdsverschil
Ga je naar een land waar het tijdsverschil minder dan 3 uur is? Dan kun je de pil gewoon innemen op dezelfde tijd als thuis.

Meer dan 3 uur tijdsverschil
Bij een tijdverschil van meer dan 3 uur kan het meer planning vergen. Probeer ervoor te zorgen dat er steeds 24 uur tussen twee pillen zit. Valt dat moment middenin de nacht, kies dan voor het tijdstip dat zo dicht mogelijk bij 24 uur in de buurt komt.

Duurt de vlucht langer dan 24 uur?
Slik de pil onderweg nog volgens de Nederlandse tijd.

Liever minder tijd tussen twee pillen
Als je naar het westen vliegt, is je dag langer. Je kunt dan beter twee pillen innemen. Eén om het Nederlandse tijdstip en één om hetzelfde tijdstip op de plaats van je vakantiebestemming. Je kunt beter minder dan 24 uur tussen twee pillen laten, dan meer dan 24 uur.

Houd je gewoonte vast
Neem je je pil thuis altijd 's ochtends? Probeer dat op vakantie ook te doen. Door je routine van thuis aan te houden, verklein je de kans dat je de pil vergeet te slikken.

Vraag bij twijfel advies
Twijfel je hoe het zit met de pil slikken tijdens jouw reis? Vraag je apotheker om advies. Gebruik je andere medicijnen? Vraag daarvoor ook advies. Bij de pil kun je beter een pil extra nemen, maar bij sommige medicijnen kun je juist beter een dosering overslaan.

Beeld: Shutterstock