Placeholder

8 maanden zwanger en een te platte buik?

Een maand geleden maakte model Sarah Stage haar zwangerschap bekend. De foto’s hebben we afgelopen weken vaak voorbij zien komen. Sarah heeft met 8 maanden zwanger een strakkere buik dan de meesten van ons en krijgt daarom veel kritiek.

Is ze wel dik genoeg?
Mensen vragen zich massaal af of haar buik wel groot genoeg is voor het aantal weken dat ze zwanger. Sport Sarah niet te veel en raakt haar baby niet in gevaar?

Sterke buikspieren
Inmiddels hebben verschillende deskundigen hun zegje gedaan. Iedere zwangere vrouw heeft andere lichaamsvormen en bij sommige vrouwen is een zwangerschap nu eenmaal minder zichtbaar. Bij een eerste kindje zijn je spieren nog sterk, waardoor je buik minder snel uitrekt dan bij eventuele volgende zwangerschappen. Het zijn allemaal factoren die meespelen.

Luister naar je lichaam
Andere experts wijzen erop dat Sarah voor haar zwangerschap nog veel slanker was. Het lijkt er aan de hand van de foto's op dat ze genoeg is aangekomen. Sporten als je zwanger bent, kan geen kwaad. Mits je dat al gewend was voor je zwangerschap. Zolang je wat rustiger aan doet en goed naar je lichaam (en wanneer nodig naar de dokter) luistert, is beweging goed voor je als je zwanger bent.

Gezond
Sarah heeft gereageerd op de ophef. Volgens haar dokter zijn zij en de baby gezond en dat is wat telt.

Beeld: Instagram Sarah Stage