Placeholder

7 tips voor een gezonde dag

Kleine dingen die je kunt doen voor een gezondere dag.

1. Slaap iets langer
Stop met snoozen, in plaats daarvan kun je beter je wekker iets later zetten en zodra hij afgaat direct opstaan. Ontdek waarom genoeg slapen belangrijk is.

2. Plan het sporten
Spreek af om vanavond met een vriendin te gaan hardlopen, schrijf je in voor een yogales. Leg het sporten in ieder geval vast, zodat je er vanavond niet onderuit kunt.

3. Maak een gezonde lunch klaar
Zorg voor een lekkere en gezonde lunch. Moet je vandaag werken? Bereid dan een lunch voor die je mee kunt nemen naar je werk. Hier moet je op letten als je een lunch meeneemt.

4. Drink genoeg water
Heb je er moeite mee om genoeg te drinken? Spreek met jezelf af dat je na ieder toiletbezoek een glas water leegdrinkt.

5. Ga naar buiten
Ga je dit seizoen in het donker weg en kom je in het donker thuis? Zorg dat je toch nog wat daglicht ziet, bijvoorbeeld door overdag boodschappen te gaan doen of door tijdens de lunchpauze buiten een wandeling te maken.

6. Dineer met zijn allen aan tafel
Dit zorgt niet alleen voor quality time met het gezin, wanneer je zittend eet, eet je ook bewuster. Daardoor eet je minder makkelijk te snel en te veel.

7. Zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat lager
Op deze manier bespaar je energie. De warmte blijft namelijk nog even hangen nadat je de verwarming uit of laag hebt gezet. Bovendien slaap je beter in een koelere omgeving.

Beeld: Shutterstock