genezende toepassingen Aloe Vera

8 genezende toepassingen van Aloë Vera

Aloë Vera, vaak het ‘wonderplantje’ genoemd, kent talloze toepassingen. Van huidverzorging tot het verbeteren van de spijsvertering, deze plant staat bekend om haar veelzijdige geneeskrachtige eigenschappen.

Genezende toepassingen van Aloë Vera

1. Huidverzorging

Ten eerste staat Aloë Vera-gel bekend om haar hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het is een uitstekend ingrediënt voor het kalmeren van een geïrriteerde huid. Denk aan zonnebrand of een droge, jeukende huid.

2. Tegen acne

Aloë Vera heeft ten tweede ook nog eens antibacteriële kenmerken waardoor je acne kunt bestrijden. Simpelweg Aloë Vera-gel aanbrengen op het getroffen gebied kan al helpen. Knip een stukje van de plant, knijp het vocht eruit en smeren maar.

3. Spijsvertering

Het drinken van Aloë Vera-sap kan bovendien bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Het helpt namelijk bij het verzachten van het maag-darmkanaal.

4. Immuunsysteem

Aloë Vera zit vol antioxidanten. Denk aan het versterken van je immuunsysteem. Neem daarom iedere dag 60 tot 180 ml Aloë Vera-sap en je lichaam krijgt een gezonde boost.

5. Mondhygiëne

Onderzoek heeft aangetoond dat Aloë Vera tandplak kan verminderen en tandvleesontsteking kan voorkomen. Neem bijvoorbeeld deze tandpasta en je gebit blijft lekker fris.

6. Haarverzorging

Aloë Vera kan de gezondheid van je hoofdhuid verbeteren en haaruitval tegengaan. Gebruik deze conditioner en je haar ruikt ook nog eens heerlijk.

7. Spierpijn

De ontstekingsremmende eigenschappen van Aloë Vera kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn na een intensieve workout. Je gebruikt gewoon het sapje uit de plant en smeert het op je huid.

8. Wondverzorging

Ten slotte: Aloë Vera kan het genezingsproces van snij- en brandwonden versnellen. Het is een uitstekend natuurlijk alternatief voor chemische zalven.

Kortom: Aloë Vera is dus een natuurlijk wondermiddel dat op talloze manieren kan bijdragen aan je gezondheid. Wil je graag een mooie Aloé Vera plant in huis, klik dan op onderstaande button.

Aloe Vera
Bekijk bij plantje.nl

Lees ook: Top 7 kamerplanten die voor een gezondere lucht in huis zorgen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker