Placeholder

Diamond painting: wat is het en wat heb je nodig?

Het hebben van een hobby is een tijdloos iets. De ene persoon maakt graag zelf kaarten, de ander houdt van schilderen op nummer en weer een ander houdt een indrukwekkende postzegelverzameling bij. In dit artikel vertellen we je graag meer over een creatieve hobby die steeds meer terrein aan het winnen is, namelijk Diamond painting. Misschien is het ook iets voor jou!

Wat is Diamond painting?

Diamond painting betekent als je het letterlijk vertaalt: diamant schilderen. Het is als schilderen op nummer, maar dan anders. Je plakt namelijk de diamantjes op een canvas, zodat er een afbeelding ontstaat. Je kunt het canvasdoek met een voorgedrukte afbeelding bestellen om er vervolgens een kleurrijker geheel van te maken. Er is zelfs een mogelijkheid om dit met een eigen afbeelding, bijvoorbeeld een familiefoto, te doen. 

Wat heb je nodig om te beginnen met Diamond painting?

Als je wilt beginnen met Diamond painting dan heb je een aantal dingen nodig:

  • Een voorgedrukt canvas
  • Een schudbakje
  • Een pen
  • Een pincet
  • Een bakje met wax
  • De diamantjes (steentjes)

Hoe start je?

Je rolt als je wilt starten eerst het canvas uit. Het is belangrijk dat je hiervoor genoeg ruimte hebt, zodat je op een rustige manier kunt werken en je niet steeds alles hoeft te schuiven. Heb je een grote keukentafel, dan is dit natuurlijk een ideale plek om aan de slag te gaan. Het kan handig zijn om de hoekjes van het canvas vast te plakken met een stukje tape. Wil je het geheel zo nu en dan netjes kunnen opbergen dan is het ook een mogelijkheid om het canvas op een grote plaat hout vast te plakken. 

Kies vervolgens een kleur waarmee je wilt beginnen. Tip van ons: sorteer alle steentjes op kleur voordat je überhaupt aan de slag gaat. Scheelt een hoop zoekwerk en eventuele ergernissen. Zoek de juiste kleurcode bij het symbool dat op het canvas gedrukt staat en giet vervolgens de steentjes die je nodig hebt in een sorteerbakje of zakje. Schrijf op het bakje of zakje eventjes het nummer zodat je later alles weer terug kunt vinden en je precies weet wat waar in zit. 

Leg de diamantjes klaar in het schudbakje en trek het folie van het canvas een stukje los in een van de hoeken. Het canvas bevat lijm, waar je dus de diamantjes mee kunt vastplakken. Trek nooit direct alle folie eraf. De lijm zal dan uitdrogen en dan plakt het canvas niet meer. Je hebt de Diamond pen nodig om de steentjes op het canvas te plakken. Doe deze eerst in de wax voordat je een diamantje uit het schudbakje pakt. Plak deze vervolgens op het juiste vakje. Dit herhaal je totdat jouw kunstwerk helemaal af is. Je kunt het eventueel inlijsten en ophangen. Ook leuk om cadeau te doen aan iemand!

Dit is een gesponsorde bijdrage.