Beste Elektrische Tandenborstel

2 beste elektrische tandenborstels volgens de Consumentenbond

Alles voor schone tanden, toch? Ontdek daarom de twee elektrische tandenborstels die glansrijk uit de test van de Consumentenbond kwamen.

Beste elektrische tandenborstels volgens de Consumentenbond

1. De Oral-B iO 7/8/9/10

Beste uit de test

Allereerst kijkend naar de 7, 8, 9 en 10 versies kijkend, merk je dat deze Oral-B iO serie flaneert met magnetisch aangedreven opzetborstels, wat nieuw is voor Oral-B. De poetsprestaties, hoewel sterk, zetten de wereld niet op zijn kop vergeleken met oudere, goedkopere modellen. Echter hebben ze betere laad- en gebruikstijden, minder kabaal en een ontwerp dat schreeuwt: “Ik ben het waard!” Met name het strakke, gladde plastic jasje en het grote (kleuren)scherm bij de iO 8, 9 en 10, waar je je poetstijd op afleest. En dan die magnetische lader; zet je tandenborstel erop en voilà! De iO 10 gaat nog een stapje verder en toont zelfs de resterende poetstijd op zijn scherm. Een mond vol innovaties dus.

Oral-B iO 7

Verkrijgbaar in zwart en wit

2. Philips Sonicare 3100 Series

Beste koop

Met de Philips Sonicare 3100 Series, te herkennen aan ‘HX367’, haal je voor een vriendelijk bedrag een toppertje in huis. Deze elektrische tandenborstels, de goedkoopste in hun efficiënte plakverwijderingsklasse, zijn uitgerust met alle nodige snufjes voor een optimaal poetsregime. Denk aan een poetsdruksensor en een handige timer die je na twee minuten vriendelijk doch dringend vertelt: “Zo is het wel goed!” Verdeeld in vier blokjes van dertig seconden, weet je bovendien precies wanneer het tijd is voor het volgende kwadrant van je gebit. En o ja, opladen gaat eenvoudig via USB. Handig toch?

Philips Sonicare 3100 Series

Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Met deze informatie ben je goed geïnformeerd om een weloverwogen keuze te maken voor je mondverzorging. Kies het model dat bij je past en geniet van een gezond gebit.

Lees ook: 6 dingen die tandartsen doen voor een gezond gebit

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker