Weekmenu: maandag

Wist je dat je in elk nummer van Santé een fantastisch en gezond weekmenu vindt? Vandaag geven we je alvast een van onze favoriete recepten!

LINZENSALADE MET GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPEL
VOOR 2 PERSONEN 

INGREDIËNTEN 2 grote zoete aardappels •
1 tl oregano • 1 takje tijm
• blik linzen (uitgelekt 265 g) • blikje doperwtjes (160 g) • 1 granaatappel
• verse munt naar smaak • 3 el tahin • 1⁄2 el agave- siroop • sap van 1⁄2 limoen • rucola (2 handen) • sesamzaad 

BEREIDING Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de zoete aardappels schoon in de schil en snijd ze in plakjes. Leg ze op bakpapier op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en de oregano en tijm. Bak 35 minuten in de oven. Spoel de linzen en erwtjes af in een vergiet. Klop de pitjes uit de granaat- appel. Dat doe je door de vrucht te halveren en met de bolle kant van een lepel op de schil te kloppen. Snijd de munt in fijne reepjes. Maak de dressing door de tahin te mengen met wat water, de agavesiroop en het limoensap. Doe de rucola in een schaal. Verdeel hier- over de linzen, erwtjes en gebakken zoete aardappel. Garneer met fijngesneden munt, de granaatappelpitjes, dressing en het sesamzaad. 

Recept: Loes van de Mosselaar

San2204 Pdf 2022 Preview
Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen