6 handige trucjes die je moet kennen als je een taart gaat bakken

6 handige trucjes die je moet kennen als je een taart gaat bakken

Handige tips voor een goed eindresultaat. Ook handig om toe te passen als je een cake of brownie bakt.

1. Vet het bakblik heel goed in met boter
Vergeet geen enkel hoekje en bestuif de vorm daarna met wat bloem.

2.Voorkom een te bruine bovenkant
Is de bovenkant van je taart al te bruin of verbranden de randjes, terwijl de binnenkant nog niet gaar is? Vouw er aluminiumfolie overheen, zodat de bovenkant niet verder verkleurt, maar de binnenkant gewoon verder kan garen.

3. Test of je taart gaar is
Een bekend trucje om te testen of je taart of cake gaar is, is erin prikken met een satéprikker. Zit er nog vloeibaar beslag aan de prikker dan is je taart nog niet gaar.

4. Gebruik een oventhermometer
De temperatuur die je oven aangeeft, is lang niet altijd nauwkeurig. Wil je het echt precies weten, gebruik dan een losse thermometer. Ook handig om te checken of alle delen van de oven even warm worden.

5. Doe de oven niet tussendoor open
Door koude lucht in de oven te laten, kan je taart inzakken. Open op zijn vroegst na driekwart van de baktijd de oven.

6. Laat je taart op de juiste manier afkoelen
Laat de taart minstens 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Doe je dat eerder, dan heb je een grotere kans dat je taart kapot gaat. Laat hem daarna afkoelen op het rooster van je oven, dit is ideaal omdat de warmte aan de onderkant zo ook goed wegkan. Je voorkomt op die manier een kleffe onderkant doordat de hitte niet goed vrijkomt.

Beeld: Shutterstock