Recept: zelf hangop maken
8 september 2013
De laatste jaren schieten de ketens waar yoghurt verkocht wordt, bevroren of niet, als paddenstoelen uit de grond. Maar deze lekkere én gezonde toetjes zijn ook makkelijk thuis te maken.
Hangop is een echt Hollands recept. Het is de bedoeling dat het vocht uit de yoghurt trekt zodat de yoghurt een kwark-achtige structuur krijgt.
Wat heb je nodig?
– Schone theedoek
– Zeef
– Pan
Ingrediënten
– 1 liter yoghurt, mager of vol
– fruit naar keuze
– eventueel vers vanillestokje
Bereidingswijze
1. Zet de zeef in de pan, de onderkant van de zeef mag de bodem van de pan niet raken.
2. Maak de schone theedoek nat.
3. Leg nu de theedoek in de zeef.
4. Giet de yoghurt in de theedoek.
5. Dek het af met plastic folie.
6. Zet het nu acht uur in de koelkast.
7. Het vocht uit de yoghurt is nu in de pan gelekt en de hangop is klaar, wat fruit en een eventuele topping toevoegen en je hebt een heerlijk, vers, zelfgemaakt dessert of ontbijt.
Bron: www.hangopmaken.nl – Beeld: Shutterstock