Recept voor vanille-vruchtenijsjes
20 augustus 2016
Lekker fris als tussendoortje of een zomerse afsluiter van je avondeten. Van deze homemade ijsjes word je instant vrolijk.
Ingrediënten
voor 8 stuks
- Bereidingstijd 25 minuten + 4 uur vriestijd
- 200 g aardbeien (of 2-3 kiwi’s of 200 g abrikozen of 200 g ananasstukjes of 200 g rode bessen of 200 g blauwe bessen)
Voor de siroop
- 250 ml helder appelsap
- 60 g fijne kristalsuiker
- 1-2 tl vanillesuiker
Extra nodig
- 8 ijsvormpjes van ± 50 ml inhoud
- ijsstokjes
Aan de slag
Breng voor de siroop het appelsap met de suiker aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem de pan van de pit en laat afkoelen. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien. Was en schil het fruit en pureer het. Roer het fruit door de siroop en verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Zet de vormpjes in de houder en zet deze 1 uur in de vriezer. Steek dan de stokjes in de ijsjes en laat nog 3 uur door en door bevriezen.
Bekijk alle ijsrecepten in het septembernummer van Santé.
Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood/Walter Cimbal