Recept voor pizzicotti alle mandorle (+ win het boek Mediterraneo)
Pizzicotti alle mandorle zijn zoete, zachte boterbolletjes met amandel. Benieuwd hoe je ze maakt? Wij delen het recept.
Het recept komt uit het boek Mediterraneo: de zonovergoten keuken van Pulpo, Maxence Sys & Laurent Willems € 25,99 (Lannoo). Santé mag 3 exemplaren weggeven. Meedoen? Vul het formulier onderaan de pagina in.
Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 2 tot 5 uur
Oventijd 12 tot 15 minuten
Ingrediënten
• Zeste van 1 citroen
• 250 g amandelpoeder
• 250 g kristalsuiker
• 2 eiwitten (70 g)
• 1 tl amandelaroma
• 100 g poedersuiker
• 18 witte amandelen
Bereidingswijze
- Rasp de schil van de citroen met een microrasp. Rasp zo weinig mogelijk het witte deel van de citroen.
- Meng het amandelpoeder met de suiker, de citroenzeste, de eiwitten en het amandelaroma tot een deeg. Dat kan op drie manieren: met de hand kloppen met een spatel, via de cutterstand van een foodprocessor of met een keukenmachine met deeghaak.
- Maak je handen een beetje nat en vorm bolletjes van ongeveer 30 gram per stuk tot je ongeveer 18 stuks hebt van dezelfde grootte.
- Rol elk bolletje door de poedersuiker. Knijp zachtjes in de balletjes met 3 vingers en steek 1 witte amandel bovenaan in elke bolletje. Plaats de bolletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat de amandelbolletjes 2 tot 5 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin kleuren. Zodra ze afgekoeld zijn, kun je ze eten. Na 2 dagen zijn ze zelfs nog lekkerder. Bewaar in een koektrommel.
Winnen?
Om kans te maken op het boek Mediterraneo vul je onderstaand formulier in.