Koekjes (1)

Recept voor pizzicotti alle mandorle (+ win het boek Mediterraneo)

Pizzicotti alle mandorle zijn zoete, zachte boterbolletjes met amandel. Benieuwd hoe je ze maakt? Wij delen het recept.

Het recept komt uit het boek Mediterraneo: de zonovergoten keuken van Pulpo, Maxence Sys & Laurent Willems € 25,99 (Lannoo). Santé mag 3 exemplaren weggeven. Meedoen? Vul het formulier onderaan de pagina in.

Dessert voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 2 tot 5 uur 
Oventijd 12 tot 15 minuten

Ingrediënten

• Zeste van 1 citroen
• 250 g amandelpoeder
• 250 g kristalsuiker
• 2 eiwitten (70 g)
• 1 tl amandelaroma
• 100 g poedersuiker
• 18 witte amandelen

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen met een microrasp. Rasp zo weinig mogelijk het witte deel van de citroen.
  2. Meng het amandelpoeder met de suiker, de citroenzeste, de eiwitten en het amandelaroma tot een deeg. Dat kan op drie manieren: met de hand kloppen met een spatel, via de cutterstand van een foodprocessor of met een keukenmachine met deeghaak.
  3. Maak je handen een beetje nat en vorm bolletjes van ongeveer 30 gram per stuk tot je ongeveer 18 stuks hebt van dezelfde grootte.
  4. Rol elk bolletje door de poedersuiker. Knijp zachtjes in de balletjes met 3 vingers en steek 1 witte amandel bovenaan in elke bolletje. Plaats de bolletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat de amandelbolletjes 2 tot 5 uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin kleuren. Zodra ze afgekoeld zijn, kun je ze eten. Na 2 dagen zijn ze zelfs nog lekkerder. Bewaar in een koektrommel.

Winnen?

Om kans te maken op het boek Mediterraneo vul je onderstaand formulier in.