Recept voor lentesalade met avocado en paprika
28 maart 2016
Zet deze salade op tafel als bijgerecht, of maak er een lunchsalade van.
Ingrediënten
Bijgerecht voor 4 personen
- 80 g veldsla
- 1 avocado
- 1 gele paprika
- 2 lente-uitjes
- Flower Art (Flavor your Dressing set)
- 4 eieren
Ingrediënten dressing
- 2 el Arbequina Olijfolie
- 2 el Marc de Champagne Azijn
- 2 tl Olive Mayonaise
- 1 tl French Herbs (Flavor your Dressing set)
Ingrediënten soldaatjes (broodreepjes)
- 150 g brood (enkele sneetjes)
- 1 tl French Herbs (Flavor your Dressing set)
- 2 el Bak & Braad
- Olijfolie
De Flavor your dressing-set is te koop bij Oil & Vinegar.
Bereiding van de salade
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het brood in dunne repen, leg deze in een ovenschaal, besprenkel met Bak & Braad Olijfolie en bestrooi met de French Herbs. Schep ze goed om en zet de schaal in de oven voor 20 minuten. Draai ze halverwege nogmaals zodat de soldaatjes aan alle zijden mooi bruin kleuren en knapperig zijn. Serveer bij de salade om mee in het ei te dippen.
Kook de eieren in 7 minuten half hard, zodat de dooier nog een beetje smeuïg is. Snijd in tweeën.
Snijd de avocado en paprika in dunne repen en de lente-ui in dunne ringetjes. Maak een schaal op met de veldsla, avocado, paprika, ei en lente ui. Mix de dressing en sprenkel deze over de salade. Garneer met de Flower Art en serveer met de soldaatjes.
Variatietips
Serveer met gepocheerde eieren in plaats van gekookte eieren. Of vervang het ei voor buffelmozzarella. Vervang de mayonaise voor Honey Thyme Dressing. Snijd de soldaatjes in blokjes voor croutons.
Recept en beeld: Oil & Vinegar