Placeholder

Recept voor Key Lime Pie van Deliciously Ella

Deze avocadotaart moet je maken: Key Lime Pie van Deliciously Ella.

Ella, auteur van het boek Deliciously Ella: 'Deze Key lime pie is een van de wat avontuurlijkere recepten in mijn boek en ik weet zeker dat als je de ingrediënten bekijkt, je je afvraagt of het wel lekker wordt. Je moet me dus maar vertrouwen: het smaakt echt zalig. De avocado en kokosmelk maken dit nagerecht waanzinnig romig, de limoen zorgt voor een heerlijk frisse smaak en de ahornsiroop maakt het lekker zoet. Geen zorgen, je proeft niet dat er avocado in zit.'

Dit recept is voor 10-12 personen.

Ingrediënten voor de bodem
– 2 mokken amandelen (400 g)
– ongeveer 30 Medjouldadels (600 g), ontpit
– 2 el kokosolie

Ingrediënten voor het midden
– 5 erg rijpe avocado’s
– sap van 3 limoenen (30 ml)
– ¾ mok ahornsiroop (225 ml)
– 4 el kokosmelk (ik gebruik het gestolde deel uit het blik, niet de vloeistof)
– 1 limoen om te raspen

Zo maak je de bodem
Hak de amandelen in de keukenmachine in ongeveer een minuut in kleine stukjes (maar niet zo fijn als meel).

Doe de dadels en de kokosolie erbij en laat opnieuw draaien, tot alle dadels zijn fijngemalen en het mengsel kleverig is.

Duw de mix van amandelen en dadels met een spatel stevig tegen de bodem van een taartvorm van 20-25 cm –de bodem moet 2-3 cm dik worden en heel compact. Zet de bodem apart.

Zo maak je het midden
Schep het vruchtvlees uit de avocado’s, gooi de pitten weg en doe al het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe het limoensap, de ahornsiroop en de kokosmelk erbij en mix alles helemaal glad en romig. Giet het mengsel over de bodem en zet de taartvorm in de vriezer om ongeveer anderhalf uur op te stijven –het moet stevig worden, maar niet bevriezen! Rasp voor je de taart serveert de schil van de overgebleven limoen erover.

Toptip
Let op dat het vruchtvlees van de avocado’s helemaal groen is. Als er  ruine vlekken in zitten, wordt je taart niet zo mooi felgroen, maar eerder moeraskleurig!

Dit recept komt uit het boek Deliciously Ella van Ella Woodward. Nederlandse versie van het boek is nu te koop voor 20 euro.