Placeholder

Recept voor citroentaart met blauwe bessen

Zin om iets te bakken? Wat dacht je van deze citroentaart met blauwe bessen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de eieren en 200 gram suiker luchtig met een garde of mixer. Voeg daarna de Farina per Pizza, een theelepeltje bakpoeder en een snuf zout toe aan de ei-suikermix, tot je een beslag krijgt.
  3. Smelt de roomboter en roer de citroenolijfolie erdoor. Giet dit mengsel beetje bij beetje door het beslag. Rasp de schil van een citroen en meng dit raspsel er ook doorheen.  
  4. Verdeel het beslag in een bakblik van 26 cm. Verdeel ongeveer een derde van de blauwe bessen over de taart en bak hem ongeveer 40 minuten in de oven op 160 graden.
  5. Laat in de tussentijd de roomkaas op kamertemperatuur komen. Meng het sap van een halve citroen, de Limoncello-azijn en de rest van de suiker door de roomkaas en roer glad met een garde. Smeer het roomkaasmengsel uit over de bovenkant van de taart en versier hem met Mousse al Limone en de rest van de blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Oil & Vinegar.

Recept & beeld: Oil & Vinegar