Avocado-yoghurtspread

Recept van Annemiek: avocado-yoghurtspread

Zelf je dips en spreads maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé’s Annemiek deelt elke maand een van haar favorieten. Deze keer een avocado-yoghurtspread.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • ½ teen knoflook
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 el verse dille
  • 2 el olijfolie extra vergine.
  • Extra nodig: staafmixer

Lees ook:4 manieren om een halve avocado te bewaren

Bereiding

  • Snijd de avocado doormidden, ­verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
  • Snijd de dille fijn.
  • Doe het vruchtvlees van de avocado in een hoge beker, pers de knoflook erboven uit en pureer grof met de staafmixer.
  • Roer de dille, de Griekse yoghurt en de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de spread in een kommetje en strooi er nog wat verse dille over.

TIP: wil je deze spread lichter maken? Gebruik dan magere yoghurt, of neem Griekse yoghurt
met 0% vet.

Bron: Santé maart 2020, tekst: Annemiek de Gier

Lees Santé digitaal

Nu vanaf €1,99

Naar de digitale kiosk

032020 Digitaallezen Hp

Gerelateerde artikelen