category colour brushLekker

Recept: rucolasoep

Rucolasoep is een verrassend voorgerecht, dat gemakkelijk te maken is.

voorgerecht - 4  personen - 30 min.

Ingrediënten
- 4 sneden oud brood of afbakbrood
- 6 el bruschetta pomodoro (zonder knoflook)
- 12 el olijfolie Bonsecco
- 50 g boter
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 50 g bloem
- 1 l kippenbouillon  
- 6 tl saveurade Assisi
- 250 ml slagroom
- 2 aardappelen
- 150 g rucola
- verse, zachte geitenkaas
 
Bereidingswijze croutons
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de bruschetta pomodoro in een kommetje en schep hier 4 el warm water bij. Laat even wellen. Voeg 6 el olijfolie toe en roer goed door.
2. Verdeel het Bruschetta mengsel over de sneden brood. Smeer de achterzijde van de sneeën brood in met 2 el olijfolie.
3. Snijd blokjes van het brood. Bak de croutons in 10 min. krokant in de oven en laat vervolgens afkoelen.

Bereidingswijze soep
1. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot tot deze glazig ziet. Voeg de bloem toe en roer glad. Laat de bloem licht onder continu roeren tot er een roux ontstaat.
2. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en roer steeds weer glad. Voeg de saveurade Assisi en de slagroom toe en roer weer goed door.
3.Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken.
4. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Laat de aardappelblokjes meekoken in de soep tot ze gaar zijn.
5. Neem de pan van het vuur. Schep de rucola, op een handje na door de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de olijfolie door de soep. Garneer de soep met rucola en de croutons.  

Recept: Oil & Vinegar
 

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest