Placeholder

Recept: Halloumibroodsalade met gegrilde limoen

Heb je wel eens een broodsalade op? Deze halloumibroodsalade is echt om te smullen.

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten
• 200 g bloem + extra om te bestuiven
• 1 el zonnebloemolie
• 40 g geraspte halloumi
• 4 lente-uitjes
• 2 takjes munt
• 1 teen knoflook
• 4 el limoensap
• 4 el olijfolie
• 1 mespunt bruine basterdsuiker
• 2 limoenen
• olie
• 8 kaffirlimoenblaadjes
• 75 g rucola

Extra nodig: grillpan

Aan de slag
Zeef de bloem met 1 tl zout. Maak een berg van de bloem op het werkvlak en maak hier een kuiltje in. Giet 150 ml lauw water in het kuiltje, meng het deeg voorzichtig met het water en kneed het dan tot een soepel deeg. Kneed de olie en de halloumi erdoor en vorm een bal van het deeg. Laat het deeg op een warme plek afgedekt 30 minuten rusten.

Verdeel het deeg in acht stukken en rol elk stuk op een bebloemd werkvlak dun uit. Bak de platte halloumibroden in een hete koekenpan met antiaanbaklaag in 1-2 minuten per kant knapperig. Laat ze afkoelen.

Boen de limoenen schoon met koud water en wrijf ze droog. Halveer de limoenen en bestrijk het snijvlak met olie. Verhit een grillpan, leg de halve limoenen erin en rooster ze tot er mooie bruine strepen op het snijvlak staan. Rooster ook de limoenblaadjes kort tot ze licht kleuren. Snijd de lente-ui in ringen. Hak de muntblaadjes fijn. Pel en hak de knoflook. Roer een dressing van het limoensap, de olie, basterdsuiker, zout en peper. Meng met de knoflook, munt en lente-ui. Was en droog de rucola, scheur de blaadjes grof.

Breek de broodjes in stukken en rangschik ze met de geroosterde limoen, limoenblaadjes en rucola op de borden. Druppel de kruidige knoflookdressing erover.

Eet smakelijk!

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl