category colour brushLekker

Recept: Friséesalade met geroosterde varkensfilet en kokosdressing

Een heerlijk voor- of bijgerecht bij een lentemaaltijd.

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten
• 600 g varkensfilet met zwoerd
• 1 el kokosvet
• 2 el honing
• sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
• ½ tl gemalen gember
• 150 g friséesla (krulandijvie)
• 2 takjes munt
• 150 ml kokosmelk
• 2 el limoensap
• 1 tl bruine basterdsuiker
• 150 g glasmie

Extra nodig: braadslede

Aan de slag
Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en versgemalen peper. Bak het vlees in het kokosvet rondom aan. Leg het daarna in een braadslede, met de spekkant boven.

Meng de honing met het sinaasappelsap. Roer hier de sinaasappelrasp, gember en wat zout en peper door. Bestrijk het vlees met de marinade. Laat de varkensfilet in de oven ca. 1 uur garen, schenk zo nodig een scheut water in de braadslede en bestrijk het stuk vlees tussentijds steeds opnieuw met de marinade.

Scheur de sla en de muntblaadjes grof. Roer een dressing van de kokosmelk met het limoensap, de basterdsuiker en wat zout. Week de glasmie in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie goed af onder koud water en laat uitlekken.

Neem het vlees uit de oven en snijd het stuk in vieren. Snijd het vervolgens in dunne plakken. Rangschik alle salade-ingrediënten op de borden en druppel de dressing erover.

Eet smakelijk!

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest