Recept voor vegan bountytaart
Als je de foto ziet, wil je deze taart toch eten? Je maakt hem zelf met het recept van Sanne van Rooij uit haar boek Easy Vegan.
Sanne: ‘Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iets speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.’
Ingrediënten voor 8 personen
Bereidingstijd 20 minuten – wachttijd 1 nacht
- 200 g dadels
- 125 g walnoten
- 125 g kokosrasp
- 125 g cashewnoten
- 400 ml volle kokosmelk
- 2 el kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- 150 g pure chocolade
Tools
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
- Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
- Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.
Eet smakelijk!
Dit is een recept uit het boek Easy Vegan van Sanne van Rooij (€20, Kosmos Uitgevers). Sanne wil zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Benieuwd hoe ze dat doet? In de Santé die vanaf 10 oktober in de winkel ligt, lees je haar verhaal.
Beeld: On a hazy morning
Tip van de redactie
Garmin Vivoactive smartwatch
