No bake healthy cheesecake-toetje

No bake healthy cheesecake-toetje

Voor deze gezondere versie van cheesecake vervangen we de biscuitbodem door granola en gebruiken we magere kwark en ricotta. Een heerlijk zomers en luchtig toetje.

Ingrediënten voor de bodem

  • 200 gram granola

Ingrediënten voor de crème

  • 200 gram magere kwark 
  • 250 gram ricotta 
  • 40 gram agavesiroop
  • rasp van 1 citroen 
  • sap van een halve citroen 
  • zaadjes van een stokje vanille

Ingrediënten voor de afwerking

  • 3 sungold kiwi’s, geschild en in blokjes gesneden

Ingrediënten voor de coulis

  • 3 Zespri Sungold kiwi’s 
  • sap van een halve citroen

Met deze ingrediënten maak je 8 kleine cheesecakes.

Aan de slag

  1. Verdeel de granola over 8 dessertglaasjes.
  2. Meng in een kom de kwark met de ricotta, de agavesiroop, de citroenrasp en het -sap, en de vanillezaadjes.
  3. Verdeel het mengsel over de granola , strijk het oppervlak mooi glad en zet de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast. 
  4. Om het dessert af te maken, mix je 3 kiwi’s met het citroensap. Giet over elk glaasje wat coulis en werk af met blokjes kiwi.

Tip
Om ook op je werk of tijdens een picknick te kunnen genieten van je no bake cheesecake, maak je ze klaar in een afsluitbaar potje, zoals een ouderwetse jampot.

Recept en beeld: Zespri Sungold kiwi