category colour brushLekker

Kliekjesdag?

Zo bereid je een volwaardige maaltijd van je kliekjes.

1. Groentesoep
Heb je veel groenten in de koelkast liggen die snel op moeten? Maak er een soep van. Je kunt ook iedere keer dat je groenten overhoudt de restjes in een bak in de vriezer bewaren. Tegen de tijd dat je bak vol zit, heb je genoeg om er soep van maken. Serveer de soep met stokbrood en je hebt een gezonde en lichte maaltijd.

2. Avondeten als lunch
Veel pasta's zijn koud net zo lekker, ideaal voor je lunch de volgende dag. Van groenten die je overhoudt kun je een salade maken door bijvoorbeeld rucola of spinazie toe te voegen. Of laat een beetje couscous wellen en mix de groenten daarmee.

3. Goed gevulde omelet of frittata
Een omelet of frittata is een makkelijke manier om restjes groenten, kruiden, aardappelen en overgebleven eieren op te maken.

4. Quiche of hartige taart
Met quiches en hartige taarten kun je eindeloos variëren. Handig, want je kunt er daardoor makkelijk restjes in verwerken. Bekijk ter inspiratie de quicherecepten van Allerhande eens.

5. Pastasaus
In een zelfgemaakte pastasaus kun je restjes groenten kwijt.

Lees ook: 10 producten die je gewoon kunt invriezen

6. Curry
Misschien maak je je favoriete currygerecht het liefst met bloemkool, maar andere groenten smaken er net zo goed bij.

7. Wokken
Gooi verschillende soorten groenten in een pan. Eventueel met vlees, noedels en natuurlijk woksaus en je hebt een volwaardige maaltijd bereid van de restjes die je in de koelkast had liggen.

Wat maak jij van kliekjes? Deel je tips, misschien help je er anderen mee.

Lees ook: Koken voor één persoon zonder voedsel te verspillen

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest