category colour brushLekker

Je lekkere trek onder controle

Je weet dat je genoeg gegeten hebt, maar de verleiding van lekkere trek is moeilijk te weerstaan. Hou jezelf onder controle met deze 6 tips.

1. Drink meer water
Veel mensen verwarren dorst en honger met elkaar. Zorg dat je de hele dag een flesje water bij de hand hebt.
Lees ook: meer redenen om genoeg water te drinken

2. Sla je ontbijt niet over
Zet je metabolisme 's ochtends aan het werk met een goed ontbijt. Als je je ontbijt overslaat zul je overdag sneller honger krijgen.
Lees ook: sla het ontbijt niet over

3. Vervang snacks door thee
Heb je na het eten trek in iets zoets? Neem in plaats van een snack een kop thee. Een fruitsmaak zal je trek in zoet stillen.

4. Eet regelmatig
Maaltijden overslaan en niet genoeg gezonde snacks eten vergroot de verleiding tot tussendoor snacken. Eet daarom liever meerdere kleine maaltijden, zodat je geen trek krijgt. De verleiding tot snacken is dan makkelijker te weerstaan.

5. Wees eerlijk
Grijp jij naar iets lekker zodra je gestresst over verveeld bent? Dat is een gewoonte die je jezelf moet proberen af te leren.
Lees ook: stoppen met eten uit verveling

6. Koop gezonde snacks
Koop de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat gezonde snacks. Als je geen ongezonde snacks in huis hebt, kun je ze ook niet opeten. Door wél gezonde snacks bij de hand te hebben, kun je er daar één van nemen in plaats van op het station een saucijzenbroodje te kopen.

Beeld: Shutterstock

Hoe houd jij je lekkere trek onder controle? Deel je tips bij de reacties.

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest