Gepofte Knolselderij

Recept van de dag: gepofte knolselderij met pompoen puree

Deze gepofte knolselderij met romige pompoenpuree is een heerlijk veganistisch hoofdgerecht. Pulled Oats en alfalfa maakt het helemaal af.

Dit heerlijke pompoen recept staat binnen de kortste keren op tafel. Vegetarische lekkernij.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 1 knolselderij
  • 1 verpakking Pulled Oats® Naturel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl tijm
  • ½ tl rozemarijn
  • 600 gr pompoen
  • 100 ml plantaardig alternatief op room
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 20 gr alfalfa (of tuinkers)
  • peper en zout
  • 70 gr plantaardig alternatief op roomboter

Lees ook: dit zijn de lekkerste wintergroentes

Gepofte Knolselderij

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en schil de buitenste laag.
  3. Wrijf de knolselderij in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en verdeel er een beetje zout overheen. Leg de laurierblaadjes op de knolselderij en pak in met aluminiumfolie. Bak de knolselderij ongeveer 2 uur in de oven of totdat deze helemaal zacht is.
  4. Begin 1,5 uur nadat de knolselderij in de oven gegaan is met de rest van het gerecht. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen gaar en prak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  5. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een klontje boter en bak de paddenstoelen met de tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.
  6. Verhit opnieuw een beetje boter in de pan en bak de Pulled Oats licht krokant. Voeg vervolgens de paddenstoelen erbij. Smelt de overige boter, deze mag straks over de knolselderij.
  7. Verdeel de pompoenpuree over het bord.
  8. Haal de knolselderij uit de oven, snijd een kleine inkeping in het vlakke deel. Verdeel de paddenstoelen en Pulled Oats op de knolselderij en een beetje over de pompoenpuree.
  9. Maak af met alfalfa en een beetje gesmolten boter.
pompoen recept plant based vegetarisch wat eten we vandaag recept santemaken

Lees ook: hoe krijg je een vuile oven schoon?

Favoriet van de redactie

Foodblogger Kevin Tatar (@letskwoowk) biedt je in zijn kookboek Lekker. Gezond. Goedkoop smaakvolle, gezonde en goedkope gerechten die je zonder stress kunt maken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Recept en beeld: Gold & Green 6 december 2023

Kevin Tatar

Gerelateerde artikelen