category colour brushLekker

Zo maak je een gerecht minder pittig

Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is.

  1. Verander de verhoudingen. Voeg meer van de niet pittige ingrediënten toe. Een te pittige soep kun je op deze manier makkelijk neutraliseren. De extra portie kun je eventueel invriezen. Met deze tips maak je een waterige saus dikker.
  2. Voeg een schepje suiker toe. Wees voorzichtig, want te veel suiker kan de smaak verpesten.
  3. Te pittig eten kun je zachter van smaak maken door een scheutje citroen- of limoensap toe te voegen.
  4. Voeg wat crème fraîche of kookroom toe.
  5. Roer een scheut kokosmelk door de saus heen.

Caroline Attwood

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest