vintage tea party

Dit wordt de nieuwe thee trend

Volgens trend watchers wordt dit in 2022 de nieuwe trend in thee drinken. Op de redactie van Santé zijn we alvast begonnen.

Ben jij fan van wit of ga je tegenwoordig voor groen? Vers, met een takje munt of een good-old zakje? Dan zit je goed met de nieuwe thee trend. Want trendwatchers voorspellen dat de Vintage Tea Party het helemaal gaat worden in 2022. Dat betekent uren lang met je vrienden aan een mooi gedekte tafel zitten, met zelfgebakken cake, koekjes en sandwiches. Theekopjes met een schoteltje, een bosje bloemen erbij, een. tafelkleed, en melk uit een kannetje. En tijdens de vintage tea party moet je natuurlijk ook nog ergens over kletsen. Daarom heeft Santé een paar thee weetjes voor je op een rij gezet. Cupa time!

De Britten

Je weet natuurlijk dat de Britten véél thee drinken. Er is zelfs een zwarte theesoort naar ze vernoemd (Engelse melange). De high tea hebben we ook aan ze te danken. En driemaal raden hoeveel kopjes ze – bij elkaar opgeteld – zelf drinken daar aan de andere kant van het Kanaal.. dat is maar liefst 165 miljoen kopjes per dag!

Mannentaak

In Marokko is het typisch de taak van de man om thee te schenken. Niet geheel verrassend vind je er ook veel theehuizen en zie je daar doorgaans, juist ja, mannen met elkaar zitten te socializen. Muntthee is in delen van Marokko een enorm onderdeel van het dagelijkse, sociale leven.

Cafeïne

Ook thee bevat cafeïne. Als je daarmee wilt minderen, kun je het best een groene thee pakken. Die bevat by far het minst aan cafeïne. Heb jij eigenlijk een favo thee?

Boba

Je hebt misschien weleens van ’trendthee’ boba gehoord. Wordt ook bubbelthee genoemd. Leuk, lekker en best geinig, maar óók erg calorierijk. Met ingrediënten als suikersiroop, melkpoeder en tapioca (zetmeel uit cassavewortel) komt een flinke beker boba zelfs uit op evenveel of meer kcal als/dan een hamburger!

Lekker dopen

Wanneer en waarom we ooit zijn begonnen met koekjes in onze thee dopen, is lastig te achterhalen. Wel denken gedragswetenschappers dat warme en zompige koekjes ons tevreden stemmen en een fijn gevoel geven. Bovendien functioneren onze smaakpapillen beter als we warm voedsel (en drinken) tot ons nemen, in plaats van koud.

Beeld: Getty Images

Tips van lezers

En de lekkerste thee krijg je natuurlijk met een theezeefje en losse thee. Daar wees een van onze lezers ons op. ‘Alleen losse thee. Niet van dat gruis in een zakje.’

Tip van de redactie

Apple Watch 1
Shop
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen