Deze bladeren en pitten kun je gewoon eten

Deze bladeren en pitten kun je gewoon eten

No waste.

1. Broccolibladeren
Een bedrijf in Californië verkoopt zelfs broccolibladeren. Ze noemen de bladeren liefkozend BroccoLeaf. Zij verkopen de bladeren, wij krijgen ze 'gratis' bij een broccoli. Maak er volgende keer dankbaar gebruik van. BroccoLeaf deelt enkele voorbeeldrecepten, waaronder frittata, soep en gebakken broccolibladeren.

2. De avocadopit
Vorig jaar ontdekten we dat we het gezondste deel van de avocado weggooien. In de pit zit namelijk 70 procent van de antioxidanten. Verder is de pit rijk aan vezels. Ontdek wat je kunt maken van een avocadopit.

3. Watermeloenpitten
We pulken met beleid alle pitjes uit onze watermeloen en dat terwijl ze juist gezond zijn. Pulken moet je blijven doen, want je moet de pitten eerst laten kiemen, pellen en drogen. Maar je kunt het natuurlijk ook aanpakken zoals #WatermelonBoy en de watermeloen met schil en al verorberen.

Lees ook: Deze groenten kun je helemaal gebruiken

Beeld: Shutterstock