avocado

De beste manieren om een halve avocado te bewaren

Een halve avocado bewaren? Zo doe je dat zonder dat hij bruin wordt!

Gebeurt het jou ook altijd: je hebt een halve avocado gebruikt, maar de andere helft bewaren loopt standaard uit op een fiasco? Negen van de tien keer kun je je bewaarde helft direct in de prullenbak gooien omdat hij overrijp is geworden – bah. Gelukkig hebben wij 4 tips voor je hoe je wél op een later moment nog kan genieten van je bewaarde halve avocado!

Lees ook:Kun je een avocado invriezen?

1. Halve avocado bewaren met pit

Laat de pit zitten in de helft die je wilt bewaren. Zorg daarnaast dat er zo min mogelijk lucht bij de avocado komt door hem in een afgesloten bakje of ziplockzakje te bewaren. Of ga voor een handige foodhugger.

Lees ook:Kun je een avocado invriezen?

2. Besprenkel de avocado met citroensap

Een simpele tip om ervoor te zorgen dat je rijpe avocado minder snel bruin wordt: sprenkel er wat citroensap overheen. Niet alleen handig om hem langer te kunnen bewaren, maar ook nog eens lekker door de wat zuurdere bite!

3. Bewaar de avocado met ui

Snijd een rode ui in stukjes en leg deze in een bakje. Leg de halve avocado (met de pit er nog in) met de schil op de uien. Doe de deksel op het bakje en bewaar hem in de koelkast. De zwavelgassen van de ui vertragen het oxidatieproces en laat jou langer genieten van je avocado.

4. Vries de avocado in

Het kan: een avocado invriezen. Je kunt de avocado het best voor het invriezen in blokjes of plakjes snijden. De smaak kan wel iets achteruitgaan als je het vergelijkt met een verse avocado, maar het is beter dan hem moeten weggooien, toch?

Koken met avocado’s

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé.

Tip van de redactie

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst

Gerelateerde artikelen