Placeholder

BeBio recept: chocolade-munttaart

Een rauwe, vegan, suikervrije, eventueel zelfs glutenvrije taart, dat kan toch niet lekker zijn? Wel dus, en o zo simpel om te maken! Je hebt geen oven nodig voor deze taart, alleen een keukenmachine en een taartvorm. Helemaal guilt-free, neem dus gerust nog een stukje.

Voor de chocolade bodem heb je nodig:
·      2 ½ cup gedroogde dadels
·      ½ cup havermout meel (eventueel glutenvrij)
·      1 ¼ cup amandelen
·      1 eetlepel cacao

Voor de munt-cheesecake heb je nodig:
·      4 cups cashewnootjes (laat ze van tevoren een nacht weken)
·      ½ cup kokosolie (gesmolten)
·      het sap van 1 ½ a 2 limoenen
·      eetlepel vanille extract
·      drupjes stevia naar smaak
·      3 a 4 flinke handjes verse muntblaadjes

Topping: flinke handvol rauwe cacao nibs

Hoe maak je de gezonde chocolade mint taart?
1. Begin met het maken van de bodem; doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine tot het een plakkerige massa wordt.
2. Het havermout meel maak je door gewone havermout van te voren even in de keukenmachine fijn te malen.
3. Mocht de bodem te droog zijn of niet goed aan elkaar plakken, gebruik meer dadels; wanneer hij juist te plakkerig is, gebruik wat meer amandelen.
4. Druk het mengsel in de taartbodem.

De bodem is klaar, nu verder met de taart
5. Het is belangrijk dat je de cashewnootjes een nacht hebt laten weken in een ruime pan water. Doe de cashewnootjes samen met alle ingrediënten in de blender, wacht nog even met de kokosolie. Wanneer het is fijngemalen tot een zachte substantie (schraap telkens de zijkanten naar beneden), voeg je de gesmolten kokosolie toe en meng je het nog een keer.
6. Voeg naar smaak meer munt, vanille, stevia of limoensap toe. Verspreid het cheesecake mengsel over de bodem en laat het een nacht opstijven in de koelkast.
7. Strooi de volgende dag de rauwe cacao nibs eroverheen en plaats een muntblaadje in het midden van de taart om het af te maken.

Geniet van je gezonde stukje taart!


Over BeBio
Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is. 

Wil je meer tips van BeBio? Op BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks.